Ik formuleer het anders....

Afrekenen ermee!

Tweeduizendvijftien wordt het jaar van de afrekening!
 
Goede voornemens? Ik heb er echt niks mee.
Als ik iets wil begin ik ermee en wacht ik niet op een nieuw jaar. Waste of my time. Dat wachten op een nieuw jaar.
Ik roep het al jaren…"Dit wordt mijn jaar!"
Ik bedoelde iedere keer: Ik wil een jaar zonder zorgen, zonder onrust, zonder ruzie, meningsverschillen en gezeur.
En écht, ik ben reeel en weet dat niemand dat ooit écht heeft, dat wat ik wil. Maar ik vond ieder jaar wel weer dat ik het een keer verdiende.
Ik formuleerde het eigenlijk gewoon ieder jaar te onduidelijk denk ik.
Anders dus dit keer.
Dit jaar, nou ja, volgend jaar, wordt het 'het jaar van de afrekening'.
Ik ben er namelijk klaar mee! En dan bedoel ik ook écht klaar.
En ik ga ermee afrekenen.
Dus in plaats van steeds te zeggen "het wordt mijn jaar" ga ik het  komende jaar met een hoop dingen afrekenen en dan kom ik vanzelf weer tevoorschijn.
Ik heb een hele lijst en ik hoop dat ik aan één jaar genoeg ga hebben!
Ik noem ze niet allemaal.
Ik reken af met 'zorgen'. Ik laat me niet meer gek maken door die zorgkantoren, pgb's en andere zorgwekkende besluiten en brieven. Dealen en oplossen. Dát ga ik doen.
Ik reken af met mijn geliefde huis. Ik ga een heel leuk huisje vinden waar we ons nieuwe 'thuis' weer gaan creeren. We zien wel waar en hoe maar we gaan het doen. Wij kunnen dat.
Ik reken af met een exgenoot die vind dat ik mijn 11-jarige dochter tekort doe als zij niet twee weken mee mag naar Dubai. Wij gaan 'gewoon' wandelen bij de 'helende zee' met onze geliefden en ik denk dat ik mijn dochter daarmee iets heel waardevols meegeef.
Ik ga afrekenen met tijd. Ik heb nooit genoeg tijd. Kom altijd tijd tekort en heb het nooit over. Wij gaan het maken. We maken weer de tijd voor de dingen die écht belangrijk zijn.
Ik ga afrekenen met mensen. Met mensen die mij niet serieus nemen of die mij niet zo heel erg belangrijk vinden. Ik vind mij belangrijk genoeg namelijk.
Ook reken ik af met 'zeurpieten'. Ik wil ze niet meer. Ik ga mijn jaar vullen met plezier, pret en positiviteit. Zelfs als het even minder gaat. Zo ben ik en zo blijf ik.
Ik reken af met onzekerheid. Het wordt mij moeilijk gemaakt door iemand. Ik doe nu héél moeilijk terug en reken af. Voor eens en altijd.
Ik reken af met 'terugkijken'. Ik kijk alleen nog maar vooruit en koers mijn eigen kant op. Ik volg mijn hart want dat klopt!
Ik reken af met grootse dingen. Ik blijf genieten van de madeliefjes in het gras en de slappe lach hebben met mijn kinderen. En al die andere kleine dingen waar ik zo verschrikkelijk blij van word.
Ik reken ook af met 'opgeven'.  Bijna was ik gestopt met schrijven omdat ik niet meer kon. Ik was leeg. Maar ik ben geen opgever. Schrijven is mijn redding en ik koester het.
Ik reken af met 'plannen in mijn hoofd'. Ik weet namelijk precies wat ik wil en ik ga het nu ook waarmaken.
Ik reken af met mijn kont. Hij is in beweging. De ene keer heb ik wat meer, de andere keer wat minder. Ik leg me er bij neer. Hij is van mij en ik zeg 'shake it'.
Ik reken af met regelen en werk. Ik ga vasthouden aan mijn gevoel. Ik doe iets waar ik gelukkig en blij van word en waar ik heel veel in kwijt kan. Ik bruis van de ideeen en hoop dat ik dit nog lang kan blijven doen. Die opvang voor thuis gaat dus ook wel lukken. Dat moet gewoon.
Ik reken af met saai. Zó vaak zeg ik dat ik streef naar 'saai'. Onzin.
Dat is het nooit geweest en dat zal het ook nooit meer gaan worden en daar ga ik van genieten. Van mijn niet-saaie-leven.
Ik reken af met uitstellen. Ik heb dit jaar té goed van té dichtbij gezien hoe breekbaar het leven is. Ik zeg nu: carpe the hell out of this diem.
Ik reken ook af met mensen die zeggen "dat kan niet".  Willen is kunnen en dus gaat het lukken. Ik zeg: Gaat niet bestaat niet.
Ook reken ik af met 'oordelen en meningen'. Iedereen vindt overal wel wat van. Ik ook. Maar ik blijf mijzelf en doe wat ik wil. Ongeacht 'het plaatje' en de buitenwereld. 'Be me' is het motto. My way or the highway…
Ik reken af met 'moeten'. Ik moet van mijzelf altijd zoveel. Ik ga dit jaar eens voor minder.
Ik reken ook af met 'burgerlijke ongehoorzaamheid'. Ik ben het zo graag. Maar ik heb ook twee kinderen en een énorme verantwoording en af en toe een beetje burgerlijk mag best. Af en toe ook nog een beetje niet ook.
Ik reken tegelijkertijd ook af met regels. Natuurlijk, er moeten regels zijn maar er zijn ook een hoop regels die zijn er voor niks. En die ga ik dan ook niet opvolgen.
Ook reken ik af met het 'niet zien'.
Soms zie ik even niet wat voor prachtige mensen ik om me heen heb en wat voor een bijzondere dingen gebeuren en hoeveel bijzonders ik eigenlijk heb in mijn leven. Ik open mijn ogen.
Ik reken af…..
Ik heb er nog een paar. Een paar hele grote en belangrijke zelfs. Maar ik vertel niet alles.
Als laatste reken ik ook nog even mee af met 2014…
Ik zeg 'bedankt', je bracht me een hoop.
Maar 2015…
Dát wordt tóch echt wel 'the bomb'!
X
esther

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

21.03 | 19:28

ik heb medelijding

...
04.08 | 18:45

...
04.08 | 18:44

Hoi ik heb een vraag hoe heten deze stiften

...
11.01 | 01:24

2. Maarja, iedereen doet het (het boek die) en dan mag het van de deskundigen want iedereen doet het.

...
Je vindt deze pagina leuk